REG:LAB

REG:LAB

REG.LAB je projekt usmjeren izgradnji kapaciteta i vještina umjetnika i kulturnih radnika za regionalno i međunarodno djelovanje.

Regional Lab: New Culture Spaces and Networks as drivers of an Innovative and Sustainable Bottom-up Development of Regional Collaboration (REG.LAB) proizlazi iz postojećih iskustava i suradnji te nastavlja razvijati regionalnu i europsku razmjenu, stvarajući dinamične programe umjetničke razmjene između kulturnih centara i proizvodeći znanja o novim participativnim modelima djelovanja temeljenima na dokazima.

Projekt istovremeno radi na izgradnji kapaciteta i vještina umjetnika i kulturnih radnika za regionalno i međunarodno djelovanje te podiže vidljivost regionalne suradnje na lokalnoj i europskoj razini.

Projekt provodi konzorcij sastavljen od partnerskih organizacija iz šest zemalja Jugoistočne Europe – predvođen je Kooperativom – Regionalnom platformom za kulturu i projektnim partnerima: Anibar (Kosovo), Društvo Asociacija (Slovenija), NKSS from (Srbija), Jadro Association | Јадро Асоцијација | Jadro Asociacioni (Sjeverna Makedonija), Operacija grad (Hrvatska) i OKC Abrašević (Bosna i Hercegovina).

Pogon surađuje u organizaciji i koordinaciji razmjena u sklopu projekta. Osim slanja naših organizacija u druge društveno-kulturne centre, zajednički organiziraju i gostovanja regionalnih kulturno-umjetničkih programa u Pogonu Jedinstvo.

Razmjena stvara okvir za početak programske suradnje, istovremeno otvarajući mogućnost intenziviranja suradnje s drugim kulturnim centrima iz Europske unije. Unutar REG.LAB projekta predviđeni su različiti formati programskih razmjena, usmjereni na sudjelovanje publike te participativne modele (umjetničkog) djelovanja, od posebno osmišljenih participativnih umjetničkih projekata s lokalnom zajednicom do susreta s publikom.

Osim toga, Pogon sudjeluje u transferu znanja i iskustava rada ustanove osnovane na temelju civilno-javnog partnerstva kao i na provedbi regionalne radionice tehničke produkcije.

REG.LAB sufinancira Kreativna Europa kroz program "Projekti kulturne suradnje u zemljama Zapadnog Balkana".

Više informacija o REG.LABu.