Programski savjet

Programski savjet je stručno savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika organizacija civilnog društva koje raspravlja o pravilima i procedurama korištenja resursa, programskom usmjerenju i dugoročnijim programskim planovima te razmatra eventualne žalbe na odluke koordinatora programa. Programski savjet ima pet članova, a oni se biraju iz redova članova Saveza udruga Operacija Grad na mandat od tri godine.

Članovi i članice Programskog savjeta 

BERNARDA CESAR (UBU)

Bernarda Cesar, rođena u Zagrebu 1984., rodom iz Marije Bistrice. Maturirala je na Odjelu unutrašnje arhitekture u ŠPUD-u 2003., a diplomirala arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u klasi prof. Ivana Crnkovića. Trenutno je doktorandica pri AF-u na temu odgoja publike u arhitekturi, radi kao prof. stručnih arhitektonskih predmeta na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, kao asistent na Građevinskom fakultetu pri TVZ-u te kao voditeljica ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi.Jedna je od osnivačica i voditeljica projekata Sintomenta – udruge za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture (zajedno s Ivankom Bičak), UBU-a – udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb (zajedno s Marijom Juzom i Filipom Pintarićem), arhitektonske grupe Nefunkcionalni most zajedno s Filipom Pintarićem, koji svi zajedno s timom za vizualne komunikacije Babushke tvore kreativnu platformu Organizam. Unutar Organizma vodi i organizira preko 80 projekata u zadnjih 10 godina. Kao multimedijalna umjetnica postavlja brojne samostalne i skupne izložbe (Geometrija, Alea est iliti crveni 9, Z-ton I-II...). Sudjeluje kao autorica u više arhitektonsko-urbanističkih natječaja na državnoj razini. Dobitnica je nagrada i priznanja na regionalnoj i nacionalnoj razini. Živi i radi u Zagrebu.

DOMAGOJ ŠAVOR (Clubture)

Domagoj Šavor (1984.) diplomirani je inženjer zračnog prometa. Od 2007. bavi se produkcijom programa nezavisne kulture kao organizator kulturnih događanja i voditelj projekata. Zaposlen je u organizacijama civilnog društva od 2009. kao voditelj karlovačkog Centra za mlade na Gazi i Centra za mlade u Grabriku te kao koordinator platforme KAoperativa. Jedan je od osnivača istoimene zagovaračke platforme u nezavisnoj kulturi u 2012., a nakon formaliziranja Saveza udruga KAoperativa, obnaša dužnost predsjednika u prvom mandatu. Od 2016. do 2018. upravlja prostorom male scene Hrvatskog doma u Karlovcu koji je namijenjen programima nezavisne kulture i kojim se upravlja po participativnom modelu. U rad mreže Clubture uključen je od 2011. kroz realizaciju suradničkih projekata i sudjelovanje u ostalim programima Saveza te kao član Upravnog odbora. Od 2018. bavi se koordinacijom provedbe suradničkih programa i koordinacijom organizacije.

TEREZA TEKLIĆ (Kontejner)

Tereza Teklić diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. članica je udruge KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse. Radila je prvo kao asistentica, a zatim kao koordinatorica, voditeljica i kustosica projekata u organizaciji udruge. Od 2011. do 2018. godine bio je dio kustoskog tima Galerije Močvara i produkcijske platforme Sound Art Inkubator, projekata koji su se provodili u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture "URK" i Klubom Močvara. Jedna je od inicijatorica interdisciplinarnog projekta "Mjestimice svjetlo", koji se od 2014. do 1016. godine provodio u organizaciji udruge MJESTIMICE. Od listopada 2019. godine zaposlena je u udruzi KONTEJNER.

NIKOLA MIJATOVIĆ (Cirkorama)

1996. završava srednju Grafičku školu u Beogradu, a 2001. diplomira na Višoj Politehničkoj školi u Beogradu, smjer - grafički dizajn. Pohađao je edukaciju cirkuske pedagogije pod vodstvom Pierre Chartiera, Ecole de Cirque Turbul, Francuska od 2015. do 2018., a 2015. edukaciju circus pedagogy for youth workers, Sardinija. Bio je službeni volonter u AKC Attack! od 2002. do 2004. godine (koordinator programa, dizajner, voditelj radionica, jedan od selektora FAKI festivala...). Član je neformalne žonglerske skupine Nova Loža Lude Mame od 2002. do 2006. godine, jedan je od osnivača udruge Cirkorama u Zagrebu 2008. godine i jedan od osnivača i umjetnički voditelj festivala CirkoBalkana u Zagrebu od 2013. godine. Predsjednik je Društva umjetnika suvremenog cirkusa (DUSC) za mandat 2021. – 2024. Izvođač je i autor u brojnim suvremenim cirkuskim predstavama, kazališnim predstavama za djecu, performansima,također aktivan i kao autor stripova, filmova, glazbe, instalacija... Od 2002. godine živi i radi u Zagrebu.

DUŠICA PAREZANOVIĆ (Kulturtreger)

Diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti u Beogradu, a karijeru započela u Kulturnom centru Rex u Beogradu i već 20 godinа rаdi u području kulturnog menаdžmentа, koordinаcije i provođenja kulturnih аktivnosti kao organizatorica, urednicа progrаmа, koordinаtorica projekаtа i financijska menadžerica u području suvremene, društveno аngаžirane umjetnosti i kulture. Ima iskustvo rada, koordiniranja i provođenja lokalnih, regionalnih i međunarodnih projekata. Aktivno je surаđivala i surađuje u umrežаvаnju nа nacionalnom i europskom nivou. Radila je s mladima kroz različite mentorske programe, a od 2008. do 2015. bila je koordinatorica i mentorica u projektima Europskog volonterskog servisa. Drugim riječima – ne postoji pitanje iz područja nezavisne kulture na koje Dušica ne zna odgovor! U Kulturtreger je došla 2015. godine i radi kao financijska menadžerica i koordinatorica projekata.