Projekti

Pogonovi projekti tematski su fokusirani na 3 polja: podupiranju suradnje domaćih i stranih umjetnika, jačanju kapaciteta organizacija i pojedinaca aktivnih na polju nezavisne kulture i mladih te razvoju i angažmanu zajednice.

Međunarodna suradnja

Kroz svoje aktivnosti na međunarodnoj kulturnoj sceni Pogon pridonosi suradnji domaćih i inozemnih umjetnika. Kao organizacija koja upravlja prostorom bivše tvornice Jedinstvo, Pogon je pridružena članica Trans Europe Halles mreže. Pogon sudjeluje na različitim međunarodnim raspravama o ulozi kulture u današnjoj Europi.

Jačanje kapaciteta

Pogon je posvećen osnaživanju kapaciteta umjetnika i organizacija iz područja nezavisne kulture i mladih za proizvodnju i diseminaciju njihovih radova. Provodimo i programe neformalne edukacije usmjerene na pojedince aktivne u kulturnom polju te se uključujemo ili sami provodimo projekte koji promoviraju inovativni institucionalni model civilno-javnog partnerstva u kulturi.

Zajednica

Pogon svoje programe provodi za zajednicu i u suradnji sa zajednicom. U maniri dobrog domaćina osluškujemo, opipavamo i pokušavamo odgovoriti na potrebe nezavisne kulturne scene i mladih s jedne, te naših najbližih susjeda s druge strane. Kroz svoje programe na različite načine približavamo nezavisnu kulturu i suvremenu umjetnost široj publici.