Pogonov inkubator

Pogonov inkubator

Besplatni edukativni program koji polaznike upoznaje s osnovnim pojmovima unutar tehničko-logističkog dijela produkcije kulturnih događanja.

Pogonov inkubator – edukacija tehničke produkcije u kulturi polaznicima pruža temeljna praktična znanja koja kasnije mogu primjenjivati u svom radu. Sastoji se od višednevne radionice s iskusnim predavačem u prostoru Pogona Jedinstvo, a u kojoj se isprepliću teorijski segmenti s interaktivnim pokaznim vježbama. Ovim se programom organizacijama s nezavisne kulturne scene, umjetnicima, pojedincima, mladima i svima koji sudjeluju u procesu produkcije kulturno-umjetničkih događanja ili to žele, pruža prilika za besplatno dodatno obrazovanje i usavršavanje u polju produkcije kulturnih događanja.

Pogonov inkubator nastavak je aktivnosti edukacije na području tehničke produkcije koje je Pogon već provodio. Tako je krajem 2019. i početkom 2020. u sklopu projekta „Svi za Pogon – Pogon za sve!“ održano pet modula radionice tehničke produkcije koji su pokivali sljedeća područja:

  • Osnove tehničke produkcije i scenografija događanja (organizacija i planiranje događanja, tehnički rider, scenografija)
  • Rigging (osnove statike aluminijskih truss greda, postavljanje pozornice, spajanje jednostavnih konstrukcija)
  • Osnove audio produkcije (osnovna teorija zvuka, ozvučenje, razglasi, spajanje opreme)
  • Video sustavi (uvod u video tehniku i tehnologiju, digitalna tehnika za reprodukciju, prikaz pokretne slike)
  • Osnove scenske rasvjete (dizajn i tehnologija svjetla u praksi, programiranje rasvjete)

U rujnu 2020. održana je i radionica live video streaminga na društvenim mrežama na kojoj su polaznici mogli saznati nešto više o opremi potrebnoj za live streaming, softverskim alatima, servisima za streamanje te green screen postavom.