Pogonov tim

Pogonov tim broji deset članova, od kojih je sedam zaposleno na puno radno vrijeme, dvoje na nepuno radno vrijeme, a jedna angažirana kao vanjska suradnica.

Janja Sesar

ravnateljica

janja.sesar@pogon.hr
01 4682 463

Janja Sesar ravnateljica je Pogona od 2017. godine. Diplomirala je hrvatski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila poslijediplomski studij menadžmenta u kulturi i medijima na Freie Universitätu u Berlinu. Radila je kao koordinatorica Saveza udruga Operacija Grad te kao urednica i menadžerica internetskog portala za nezavisnu kulturu, suvremenu umjetnost i civilno društvo Kulturpunkt.hr. Posljednjih petnaest godina sudjelovala je u organizaciji različitih kulturnih projekata u Hrvatskoj i u inozemstvu, među kojima i u organizaciji predstavljanja i izložbe Nove tendencije u Zentrum für Kunst und Medientechnologie u Karlsruheu. Sudjelovala je kao sudionik i moderator na različitim konferencijama, seminarima i radionicama te je više puta bila stipendistica njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD). 2014. pozvana je na sudjelovanje u International Visitors Leadership Programme Ministarstva vanjskih poslova SAD-a i na Cultural Diplomacy Platform, koja je održana na Malti 2016. Voli filmove, putovanja i učiti strane jezike.

Sonja Soldo

viša stručna suradnica za kulturne programe i međunarodnu suradnju

sonja.soldo@pogon.hr
091 575 1282

Sonja Soldo radi u Pogonu kao koordinatorica programa od 2009. do 2015., a od 2016. na mjestu više stručne suradnice za kulturne programe i međunarodnu suradnju. Između ostalog, vodi i program razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude. Od 2004. godine vodi razne projekte i programe u području nezavisne kulture. Od 2004. do 2012. u udruzi [BLOK] radi na projektima iz područja umjetnosti u javnom prostoru. Bila je suvoditeljica UrbanFestivala od 2006. do 2009. Radila je kao koordinatorica umjetničkog programa manifestacija Operacija:Grad 2005. i 2008., nastalih u suradnji organizacija zagrebačke nezavisne kulturne scene.

Luka Antić

voditelj "Pogona Jedinstvo"

voditelj.jedinstva@pogon.hr
+385 91 6110 155

Luka Antić završio je Industrijsko-obrtničku školu u Šibeniku. Godinama radio u ugostiteljstvu, prodaji i građevini. Od 2015. radi na pozicijama koordinatora i voditelja u zadrugama i udrugama. Vodi radionice i projekte te sudjeluje u organizaciji festivala i kulturnih događanja.

U slobodno vrijeme bavi se jogom, upcyclingom, poezijom i renoviranjem posavske kleti.

Marijana Rimanić

voditeljica komunikacije i marketinga

marijana.rimanic@pogon.hr
095 872 3563

Marijana Rimanić diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Pogonu radi od 2011. godine, najprije kao koordinatorica programa, a kasnije kao voditeljica komunikacije i marketinga. Nakon završetka studija radila je na HRT-u kao novinarka u emisiji "Transfer", a nakon toga u udruzi [BLOK] kao kokustosica UrbanFestivala. Do 2019. radila je u Multimedijalnom institutu kao voditeljica kulturnog i društvenog centra MaMa. U slobodno vrijeme mašta o farmi kašmir koza.

Matea Munitić Mihovilović

voditeljica-koordinatorica programskih aktivnosti

matea.mm@pogon.hr
091 468 2464

Matea Munitić Mihovilović diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Splitu. Od 2008. godine volontira na Festivalu mediteranskog filma Split, a od 2009. i u Koaliciji udruga mladih u Splitu. U Pogonu radi od 2014. godine, najprije kao koordinatorica programskih aktivnosti u sklopu programa stručnog usavršavanja, a od 2016. kao voditeljica-koordinatorica programskih aktivnosti. U slobodno vrijeme pohodi koncerte, a ponekad i kvizove posebno glazbene i filmske tematike. Vrijeme najradije provodi s pekinezericom Reom.

Josipa Vukelić

voditeljica/koordinatorica programskih aktivnosti

josipa.vukelic@pogon.hr
091 607 1139

Josipa Vukelić završila je dodiplomski studij kulturnog menadžmenta, diplomirala na studiju Projektni menadžment u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te završila Basic Ecology kolegij na University of Applied Sciences Technikum Wien. Od 2010. volontira u različitim kulturno-umjetničkim organizacijama, organizira prvu izložbu i stažira u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Za KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse radi od 2014., gdje do 2020. sudjeluje u različitim kulturno-umjetničkim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu, vodi rezidencijalni program EMAP – European Media Art Platform i festival Device_art 6.018. Od 2019. u Muzejima grada Karlovca uspostavlja i vodi Odjel marketinga i komunikacije gdje se bavi programima, kulturnom politikom i komunikacijskom strategijom dva muzeja i galerije te objavljuje u časopisu Informatica museologica. Radila je i kao stručna suradnica na programu HDLU-a te organizirala gostujuće izložbe Festivala tolerancije/JFF Zagreb.

Mario Fudurić

voditelj - koordinator tehnike

voditelj.tehnike@pogon.hr
+385 91 132 9729

Završio je školu za drvodjelskog tehničara-dizajnera u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi u Karlovcu. Neposredno nakon završetka škole počinje raditi u maloj rental tvrtki te kasnije volontirati kao tehničar na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu. Radio sa još nekoliko rental tvrtki, u klubu Močvara i Attacku gdje stječe znanja ponajprije u području zvuka ali i ostaloj tehnici, a sada vodi radionice zvuka te sudjeluje u organizaciji festivala i kulturnih događanja. U slobodno vrijeme vozi bicikl, planinari i gušta na rijeci Mrežnici.

Graciella Bokor

voditeljica financijskih i administrativnih poslova

graziella.bokor@pogon.hr
091 468 2465

Graciella Bokor diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Turizam. Desetak godina radila je u turizmu na poslovima prodaje te kao voditeljica turističke agencije. Od 2006. radi na poslovima računovodstva i financija u profitnom i neprofitnom računovodstvu. U Pogonu je zaposlena od 2016. godine na poslovima voditeljice financija i administracije. U slobodno se vrijeme sa svojom malom obitelji bavi plesom, trčanjem i skijanjem.

Lucia Janječić

tajnica

tajnistvo@pogon.hr
01 468 2463

Lucia Janječić magistrirala je javnu upravu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njen prvi posao je upravo onaj u Pogonu, na mjestu tajnice Centra.U slobodno vrijeme voli vježbati u teretani, čitati, a obožava šetnje kada može upijati zrake sunca. U pogonu je i kad nije u Pogonu.

 

Anja Pletikosa

Suradnica za komunikaciju

anja.pletikosa@pogon.hr
091 762 4226

Anja Pletikosa diplomirala je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila MA Performing Arts Studies, smjer dramaturgije, na frankfurtskom Goethe Uniju. Od 2014. djeluje kao radnica u kulturi i surađuje s brojnim udrugama i organizacijama kao urednica, lektorica, producentica i suradnica za komunikaciju. Kao dramaturginja radila je na 15-ak cjelovečernjih predstava, a kao pedagoginja na umjetničkim radionicama za djecu, mlade i odrasle. Trenutno se aktivno bavi autorskim dramskim pismom i razvojem scenarija za animirani film. Tečno govori njemački i engleski, a talijanski će uskoro govoriti tečno. U slobodno vrijeme bavi se jogom i voli pse, prijatelje i putovanja. S Pogonom surađuje od 2019.