Odabrane umjetnice za produkciju izvedbenog rada u okviru projekta Stronger Peripheries

Odabrane umjetnice za produkciju izvedbenog rada u okviru projekta Stronger Peripheries

U Jedinstvu je od 28. veljače do 3. ožujka održana je u okviru projekta Stronger Peripheries radionica tandema #7 na temu Work and Happiness.

Podsjećamo, Stronger Peripheries je projekt koji okuplja 14 partnera iz 10 zemalja, a provodi, između ostalog, aktivnosti suradničkih strategija u umjetničkom stvaralaštvu, takozvanih tandema. Tandemi kao metoda umjetnicima pružaju priliku za produkciju umjetničkog djela kroz međunarodnu mobilnost i suradnju, neometani istraživački i kreativni rad, kao i postprodukciju rada u partnerskim zemljama.

U jesen 2022. otvorili smo poziv umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave izvedbenim umjetnostima (ples, kazalište, suvremeni cirkus, hibridne i transdisciplinarne forme, performans u urbanim sredinama/prirodi) koji trenutno žive i rade u Hrvatskoj. Na sudjelovanje na radionici odabrani su Koraljka Begović, Josipa Bubaš i Tomislav Čuveljak, Petra Hrašćanec i Ksenija Zec (Umjetnička organizacija 21:21), Vedrana Klepica i Silvija Stipanov, Mak Marko Murtić i Nika Bauman (kolektiv Živa voda).Kroz trodnevni radionički program umjetnice_umjetnici i partneri imali su priliku dijeliti svoja znanja i iskustva, debatirati o temi Work and Happiness, družiti se te predstaviti svoj rad. U dogovoru s koproducentima tandema iz Portugala, mrežom Artemrede te njezinom članicom, gradom Santarém, te zbog velikog interesa ostalih partnera odlučiti smo producirati čak dva rada! Vedrana Klepica i 21:21 (Petra Hrašćanec i Ksenija Zec) tako imaju priliku krajem 2023. / u ranoj 2024. sudjelovati u rezidencijama u Zagrebu i Santarému te stvoriti vlastite izvedbene interpretacije teme Work and Happiness.

Zahvaljujemo svim umjetnicama i umjetnicima i partnerima na predanom i entuzijastičnom sudjelovanju u svim aktivnostima radionice!

Projekt "Stronger Peripheries: A Southern Coalition" je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa, uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

 

Povezani sadržaj