Pogon je pokrenuo svoj Klub mladih - Uključi se!

Pogon je pokrenuo svoj Klub mladih - Uključi se!

Imaš između 18 i 35 godina? Zanimaju te kultura, umjetnost, aktivizam, društveni i kulturni prostori? Želiš se uključiti u rad jedinstvenog prostora za kulturu i umjetnost gdje možeš naučiti više o kulturnoj i umjetničkoj produkciji, ali i realizirati neke svoje ideje? Možda je Klub mladih Pogona baš za tebe!

Klub je projekt koji su Pogon i Operacija grad pokrenuli krajem 2022., s namjerom da se zainteresirane i motivirane mlade osobe još više uključi u rad Pogona, ali i nezavisne kulture i civilnog društva u cjelini. Želimo mladima dati uvid u rad organizacija i prostora nezavisne kulture te stvoriti prilike mladima da ponude svoje viđenje toga kako Pogona, kao centar za nezavisnu kulturu i mlade, može bolje služiti upravo njihovim potrebama.

Klub je tek u začetku te zajedno sa sudionicima_ama razvijamo njegovu ideju i identitet pa je ovo savršena prilika da se uključiš i daš svoj doprinos. Poziv je otvoren za mlade između 18 i 35 godina, bez obzira na struku, interese, svjetonazore, itd. no, sam Klub od samog početka njeguje iste vrijednosti kao i Pogon i Operacija grad, a to su: demokracija, ljudska prava, aktivno građanstvo, široka uključivost, nenasilje i siguran prostor za sve.

Klub se sastaje u prosjeku jednom mjesečno uživo, a u međuvremenu funkcionira koristeći komunikacijsku listu gdje se dogovaraju aktivnosti poput organiziranih odlazaka na kulturne-umjetničke događaje, razgovori s umjetnicima_ama, edukacije i samostalne aktivnosti Kluba. Sudjelovanje je u cijelosti na volonterskoj bazi, tako da svi sudjeluju kako i koliko imaju vremena i volje.

Ako te zanima više, pročitaj više o Pogonu i Operaciji grad. Ako si već ocijenio_la da ti je Klub zanimljiv, prijavi nam se putem ovog obrasca. Poziv je trajno otvoren!

Za bilo kakva pitanja, slobodno se javi na sven@operacijagrad.net.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura Nova".

Povezani sadržaj