Bojan Đorđev i Bitef teatar: Seks-umetnost-komunizam

Bojan Đorđev i Bitef teatar: Seks-umetnost-komunizam

„Seks – umetnost – komunizam“ je kazališni projekt koji se bavi nasljeđem dvadesetog stoljeća iz perspektive triju revolucija koje su obilježile i promijenile čovječanstvo - umjetničke, komunističke i seksualne.

„Seks – umetnost – komunizam“ je kazališni projekt koji se bavi nasljeđem dvadesetog stoljeća iz perspektive triju revolucija koje su obilježile i promijenile čovječanstvo. Riječ je o revoluciji umjetničke avangarde, komunističkoj i seksualnoj revoluciji, koje ukidaju prethodni poredak, i zahtijevaju duhovnu, materijalnu i tjelesnu emancipaciju čovjeka. Kako se odnositi prema naslijeđu emancipacije u duboko nazadnom vremenu, kada se izborene slobode i tehnološki napredak koriste za promociju konzervativnih društvenih struja, ili se čak, zajedno s znanstvenim dostignućima nijekaju, potiskuju, smještaju u povijest i sklanjaju iz javnog diskursa gdje je naizgled na „slobodnom tržištu ideja“ dozvoljeno reći sve i to bez posljedica, pitanje je koje postavlja ova predstava. Te teme približavaju nam troje povijesnih likova iz dvadesetog stoljeća: Marguerite Duras, Oskar Davičo i Pier Paolo Pasolini, koje kao duhovi, preuzimaju scenski prostor.
„Seks-umetnost-komunizam“ je koprodukcija Bitef teatra i Udruženog umetničkog rada u okviru projekta Create to Connect - Create to Impact. Predstavu je podržao Fond Kreativna Evropa Evropske Unije.

Tekst: Tamara Antonijević, Bojan Đorđev i Tanja Šljivar
Režija: Bojan Đorđev
Igraju: Vladislava Đorđević, Slaven Došlo, Miloš Timotijević, Tamara Pjević i Đorđe Galić
Scenografija: Siniša Ilić
Kostim: Maja Mirković
Muzika: Luka Papić
Scenski pokret: Čarni Đerić
Scenski govor: Dijana Marojević
Organizacija: Katarina Vojnović
Asistentkinja redatelja: Milana Matejić
Asistent organizacije: Igor Milakov
Fotografija: Aleksandar Danguzov
Izvršna produkcija: Sanja Ljumović
Koprodukcija: Dragana Jovović
Grafički dizajn: Katarina Popović
Majstor muških kostima: Drena Drinić
Majstor ženskih kostima: Radmila Marković

 

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!