Catinca Drăgănescu: Point Nemo

Catinca Drăgănescu: Point Nemo

Point Nemo je najusamljenije mjesto na svijetu, zamišljena točka na planeti koja je najudaljenija od bilo kojeg naseljenog mjesta. Istoimena predstava rumunjske redateljice i dramaturginje Catince Drăgănescu zamišlja kako će Point Nemo izgledati u ne tako dalekoj budućnosti - na vrhuncu klimatske krize u kojoj se svijet trenutno nalazi.

Agencija specijalizirana za disaster turizam Point Nemo vidi kao mjesto na kojem će niknuti novi svijet. Dvije grupe hrabrih ljudi pozvane su da sudjeluju u igri u kojoj će odlučiti kako taj novi svijet izgleda. Tada, u tome trenu, sve je moguće - no ono što se dogodi u Point Nemu, ostaje u Point Nemu.

Point Nemo interaktivna je predstava nastala u okviru tandema #6 projekta Stronger Peripheries. Tema tandema je pravo na budućnost, a koproducenti predstave su rumunjski partneri Cultural Center Cluj i kazalište Reactor te Pogon.

Interaktivna predstava Point Nemo izvodi se na engleskom jeziku.

Autorski tim predstave čine mladi rumunjski umjetnici različitih umjetničkih pozadina: Catinca Drăgănescu (redateljica i dramaturginja), Selma Dragoș (dramaturginja i izvođačica), Oana Hodade (dizajnerica zvuka, izvođačica), Mihai Păcurar (scenograf i autor videa), Alexandra Caras i Adonis Tanța (izvođačice).

Projekt Stronger Peripheries: A Southern Coalition sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz programa Kreativna Europa.