Cirkastik Project: Umjetnička rezidencija, radionice, predstava

Cirkastik Project: Umjetnička rezidencija, radionice, predstava

U periodu od 30.8. do 5.9. 2020. u Zagrebu gostuje grupa mladih francuska umjetnika iz cirkuske škole Centre des Arts du Cirque Piste d`Azur. U Pogonu Jedinstvo boravit će na umjetničkoj rezidenciji te istovremeno, od 1. do 4. rujna, održati cirkuske radionice za djecu i mlade.

Finalni proizvod rezidencije, cirkusku predstavu pod nazivom "NOS", javnosti će predstaviti 5.9. u sklopu Kulturnog Uličnog Festivala u Sloboštini.

Boravak u Zagrebu je prvi dio turneje ove mlade grupe cirkuskih umjetnika koja će se u suradnji s organizacijama ROOM 100 i Cirkusfera nastaviti u Beogradu i Splitu.

Cirkastik Projekt radionice za djecu od 6-12 godina

Ove radionice su usmjerene na upoznavanje i istraživanje cirkusa kao fizičke i kreativne discipline učenja i razvijanja djece. Zajedno sa cirkuskim pedagozima i umjetnicima djeca prolaze tzv. parkour igralište na kojem uče razne cirkuske vještine:manipulacija objektima (loptice, čunjevi, hula hoop-ovi), podne akrobacije, acroporte i zračne akrobacije (statični trapez). Na ovaj način, kroz igru, djeca imaju priliku upoznati svaku disciplinu zasebno.

Trajanje: 2. i 3. rujan od 15:00-17:00
Maksimalni broj sudionika_ca: 12
Kotizacija: 100 kn
Pošaljite prijave na: cirkorama@gmail.com s naslovom: Cirkuska radionica za djecu

Cirkastik Projekt radionice za mlade od 15 do 25 godina

Radionice za mlade predviđene su da sudionici_e izaberu cirkusku disciplinu koju žele naučiti i kroz trodnevni program s cirkuskim umjetnicima i pedagozima fizički i kreativno istraže i svladaju osnove odabrane cirkuske discipline. Mladi će moći birati između sljedećih disciplina: žongliranje (žonglerske loptice i hula hoop), akrobatika, acroporte, zračne akrobacije (statični trapez).

Maksimalan broj polaznika za svaku od radionica:
Acroporte: 14
Žongliranje: 10
Hula hoop: 6
Statični trapez: 6
Slack-rope: 6
Kotizacija: 150 kn
Prijavite se na: cirkorama@gmail.com s naslovom Cirkuske radionice za mlade. Obavezno navedite disciplinu za koju se prijavljujete.

Više o radionicama saznajte na stranici Cirkorame.

Program Cirkastik Project u Zagrebu se odvija u suradnji s Pogonom - Centrom za nezavisnu kulturu i mlade, a sufinanciran je od strane Teatroskopa, Francuskog instituta, Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture R i Ville de Grasse.