Horror House Project: Zodiac - Krug malih životinja

Horror House Project: Zodiac - Krug malih životinja

Zodiac - Krug malih životinja posljednji je, treći nastavak trilogije Horror House Project. Osnovni koncept Horror House Project-a zasniva se na zastrašujućim pojavama koje se nadvijaju nad cirkusom.

Ovaj nastavak se postavlja kroz natalne karte izvođača obrađujući utjecaj planeta (prst sudbine) na život grupe i pojedinca, u ovom slučaju cirkuskog umjetnika. Gledatelji svojim horoskopom teorijski aktivno sudjeluju u predstavi, uzrokujući svojim prisutstvom izmjene planetarne energije. Svaka izvedba je pomalo drugačija, ovisno o konstelaciji planeta na dane izvedbe (osobito retrogradnog Merkura :-), sastav publike i prevlast određenog znaka. Namjera autora je kroz igru izvođača dati početne smjernice za izvedbeno otkrivanje tajni Zodijaka. Inspiracija za izvedbu, osim u tekstu Mile Dupora, skriva se i u otvaranju tarot karata iz knjige "La Vie del Tarot", Alejandra Jodorowskog i Marianne Costa...

Koncept: Nikola Mijatović Bangavi
Izvode: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Najman, Nikola Mijatović Bangavi
Živa glazba: Ivan Svaguša Svagi
Dizajn svjetla: Domagoj Šoić Kuga
Audio - video priviđenje: Petra Bokić
Kostimi: Jelena Đanko
Astrologinja: Maja Tatković
Majstor za tribine: Damien Daille Vivi
Ilustracija i dizajn: Marin Remić
Video: Josip Bolonić

Horror House Project trilogija je realizirana u sklopu programa POGONATOR, koji provodi Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon.

Realizaciju projekta financijski su podržali: Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.