Cirkus punkt: Flip Flop

Cirkus punkt: Flip Flop

Za akrobata je pad potencijalno poguban, a za klauna je on prostor za kreaciju i povezivanje s publikom. Kako spojiti te dvije oprečne postavke kroz korištenje zračnih vještina i klaunovske umjetnosti?

Flip Flop je radni naziv za novi projekt u kojem sudjeluju tri izvedbene umjetnice; Marijana Matoković, Lidija Kraljić i Mirta Lučin Žižić. Sve tri umjetnice povezuje klaunovska umjetnost. Međutim svaka od njih posjeduje dodatne vještine. Mirta iz područja plesa na krugu i srodnih zračnih akrobacija, Marijana i Lidija iz područja glume i lutkarstva.

U spoju tri umjetnice želja nam je pronaći način kako spojiti dvije oprečne postavke, a to su: Za akrobata je pad potencijalno poguban, a za klauna prostor za kreaciju i povezivanje s publikom. Kako spojiti te dvije oprečne postavke kroz korištenje zračnih vještina i klaunovske umjetnosti. Flip je naziv koji se koristi u akrobatskom svijetu, a flop u klaunovskom. Kad se to dvoje spoji dobije se Flip Flop - što nam je ujedno otvorilo mogućnost poigravanja s riječima ali i korištenje japanki (flip flops) kao rekvizit koji se pojavljuje kao lajtmotiv u različitim scenama.