Cirkus u Pogonu

Cirkus u Pogonu

Iako je ove godine izostao CirkoBalkana festival u Zagrebu, cirkuski šator CirkoBalkane ne posustaje u svojoj namjeri da opstane kao prostor za razne oblike suvremene izvedbene umjetnosti.

Od 9. lipnja do 15. srpnja otvaramo vrata cirkusa u dvorištu bivše tvornice Jedinstvo kako bi se u njemu kreirala, živjela i izvodila umjetnost, u suradnji CirkoBalkana kolektiva i Cirkorame sa Pogonom - Zagrebačkim nezavisnim centrom za kulturu i mlade, Udruženjem za razvoj kulture URK i AKC Medikom. Uz već planirane programe kao što su dvije rezidencije: Dora Popić i Lucija Bužančić s projektom Linija i Stephanie Felber s projektom Vertigo, u sklopu SubScene (rezidencijalnog programa koji provode AKC Attack i Cirkorama), u šatoru i oko njega odvijati će se razne radionice, treninzi, rezidencije, predstave i glazbeni performansi o kojima ćemo vas uskoro detaljnije obavijestiti.

Događanja:

utorak 16.06.2020.

  • 21:00-22:30 Mr. & Mrs. Frantic - Mr. i Mrs. Frantic vas vode na putovanje u kojemu ćete vidjeti mnoga umijeća koje izazivaju čuđenje, ali i smijeh. Iz minute u minutu ovaj duet donosi nove glumačke transformacije i cirkuske vještine od kojih zastaje dah.

utorak 23.06.2020.

  • 20:00-21:00 Dora Popić i Lucija Bužančić: Linija - Linija je spoj animiranog filma i cirkuske predstave. Linijom započinje sve, i crtež i skica i animacija, linija je i cirkusko uže. Radnju tumači ženski lik i njezina sjena. Simbolika sjene su sve mane, nesigurnos-ti i loše karakterne osobine sadržane u svakom od nas, koje čine ono ljudsko u nama. Sjena bez svog vlasnika je ništa, isto kao što čovjek bez sjene, bez svoje tamne strane nije potpun.

petak 26.06.2020.

  • 20:00-23:50 Dijete od pijeska - Ova glumačko-fizička predstava autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić.

nedjelja 05.07.2020.

  • Antiprosvjed u ime ljubavi i slobode & Open stage

srijeda 08.07.2020.

  • 20:00 Mismo Nismo: Žonglerski koncert - Slovenski cirkuski trojac Mismo Nismo u sastavu: Eva Zibler, Oton Korošec i Tjaž Juvan vraćaju se u Zagreb s novom predstavom u kojoj, koristeći žongliranje i autorsku glazbu, na njima svojstven način obrađuju trenutnu situaciju u Sloveniji.

četvrtak 09.07.2020.

  • 17:00-19:00 Zumofonija Pramaljeće, radionica zvučne poezije za djecu i mlade - Radionica zumofonije Pramaljeće, prema naslovu prve objavljene pjesme desetogodišnje Vesne Parun, koju je mlada pjesnikinja napisala na Visu 1932. godine, istražuje zvučnost njezinih ranih stihova koristeći instrumente zumofone kao pred-efekte muzičkih uređaja pedala i procesora koji utječu na kretanja glasa i tijela.

subota 11.07.2020.

  • 20:00 h Gracije: Migracije iz Kroacije - MiGracije iz Kroacije je autorski projekt koji se bavi temom migracija, a nastao je u suradnji sedam izvođačica i još nekoliko vanjskih suradnica. Inicijativu za okupljanje ovog ženskog kolektiva pokrenule su Marijana Matoković i Nikolina Majdak koje potpisuju dramaturgiju i režiju. Projekt je nastao iz želje da se spoje znanja i iskustva svih sudionica u jedinstvenu predstavu inspiriranu migracijama u svim
  • oblicima; od političkih, poslovnih, turističkih, umjetničkih...

nedjelja 12.07.2020.

  • 19:00 Kolektiv u nastajanju i Lucija Romanova: Prezentacije rezidencija

ponedjeljak 13.07.2020.

  • 20:00 Danijela Zajc: Niti

Povezani sadržaj