Compagnia Zenhir: Ah, com’è bello l’Uomo

Compagnia Zenhir: Ah, com’è bello l’Uomo

Muškarac i žena prolaze kroz evoluciju ljudskog bića u posljednjim stoljećima / godinama / danas.

Njihov prolaz iz „ homo primarisa“, golog i čistog do „homo superlativis“, roba tehnologije, igra je obojena cirkusom. 

Treći je lik, sveznajući i ciničan, zabavljen situacijom: poput kozmičkog redatelja dijeli darove i izaziva promjene.

Pred očima publike odvija se „Povijest povijesti“. Dvoje ljudskih bića, okruženi stvarnim kontekstom, čine sve u svojoj moći da međusobno komuniciraju. Sociologija? Psihologija? Kritika? Pitanje stajališta, sigurne inicijative.

Dvojac plus jedan, opasan trio, koji, zabavljajući se svojom nesvjesticom, nesvjesno napreduje u svijet koji ide brže od čovjeka.

"Naš cilj je donijeti nježan i nezreo pogled na komunikaciju koja se toliko promijenila u dvije ili tri generacije. Predstava s entuzijazmom istražuje različite načine komuniciranja i načine povezivanja, uzimajući temu pametnih telefona (i derivata). Međutim, nemamo namjeru osuditi ovu promjenu, već samo iskazati ​​iskrenost, dajući iskren pogled na ovaj novi svijet, jer naposljetku nitko ne bježi."

Trajanje: 60 min

Kompanija Zenhir (IT)

Kompanija je osnovana 2013. godine od strane Giulia Lanfranca i Elene Bosco iz kompanije MagdaClan. Zenhirov cilj je širenje suvremenog cirkusa u Italiji kroz predstave i radionice, te promocija u inozemstvu jasno definiranog talijanskog stila.

Ime Zenhir dolazi od susreta između Zenita i Nadira. Giulio na ljestvama traži jedan, a Elena s okomicom traži suprotan smjer. Dogodila se fuzija, a točku susreta Azimut u sredini predstavlja Flavio.

Cirkuske tehnike i alati koje koriste: ljestve, hand to hand, vertikale, akrobatika i ples su discipline koje su specijalizirali Giulio Lanfranco i Elena Bosco. Ovaj dvojac je uzeo svaku od disciplina kako bi je deformirao i izmiješao s ostalim disciplinama.

Kompaniju čine Elena Bosco, vaga i cirkuska umjetnica, Giulio Lanfranco, lav i cirkuski umjetnik, Flavio "Enzo" Cortese, blizanac, tehničar i još mnogo toga, Albin Warette, vaga i redatelj.

izvode: Elena Bosco, Giulio Lanfranco, Flavio Cortese
pomoć u režiji i dramaturgiji: Albin Warette
fotografija: Stefano Scheda, Marco Dellabianca, Clara Storti, Natalia Bavar, Irene Pepe, Bartolomeo Rossi

Povezani sadržaj