Lejla Jerković: Sve što nije tvoje

Lejla Jerković: Sve što nije tvoje

Predstava je autorska eksperimentalna drama, kolažno prožeta poezijom, koja govori o odnosu tijela i glasa žene u društvu.

“Sve što nije tvoje” je autorski glumački projekt u režiji Lejle Jerković i produkciji Tine Kadoić, na kojem sudjeluje nekoliko glumica i glumaca, povezujući teme definicije i položaja žene sa širom populacijom.

Predstava je eksperimentalna drama koja u nekoliko situacija prikazuje odnos žena – tijelo – glas – društvo. Prožeta je poezijom i otvara mnogo pitanja u glasu i u tijelu likova. Rijetko gdje ih zatvara.

Istražuje koliko često prihvaćamo svakodnevne diskriminatorne situacije i razmišljamo li o njima kao diskriminatornima uopće.

Pita se i koliko od toga je nametnuto / naučeno a o koliko toga promišljamo, te podiže i vječno pitanje: koliki intenzitet nepravde mora postojati da bi mi kao društvo reagirali.

Jednostavnim kolažom vodi nas kroz mnoge promjene likova i radnji ali izvodi i kompleksnost odgovora. Trza između sveznajuće Pjesnikinje koja možda zna govoriti (ali pitanje je koliko nam blisko) te dijametralno suprotne Žene koja kima na sve isključivo potvrdno.

Više o projektu može se naći na Facebboku, Youtubeu, Instagramu i webu.

Posebno popratite naš Instagram i pridružite nam se u kreiranju još jedne priče oko toga što to još nije vaše!

Rezervacije ulaznica se primaju na svestonijetvoje@gmail.com, imenom i prezimenom.