Galerija Močvara: Play-co

Galerija Močvara: Play-co

PLAY-CO okuplja stručnjake iz svijeta umjetnosti, video igara i larp-a (live action role play) koji će unutar trodnevnog događanja razmijeniti vlastita iskustva o mogućnostima korištenja metode larp-a.

PLAY-CO okuplja autore iz svijeta umjetnosti, videoigara i larp-a (live action role play) koji će unutar trodnevnog događanja razmijeniti vlastita iskustva o mogućnostima korištenja metode larp-a i igranja uloga. Kroz različite formate u obliku radionica, razgovora, video projekcija i performansa stvorit će se prostor za razmjenu ideja i tehnika te međusobnog podučavanja. PLAY-CO pruža siguran prostor, razara konformističke karaktere i poziva na prakticiranje drugačijih strategija bez straha od negativnih posljedica.

Sudjeluju Paul Barsch, Maya Ben David, Calum Bowden, Billy Bultheel, Brody Condon, Beatriz Creel, Ed Fornieles, Joey Holder, Alexander Iezzi, Wojciech Kosma, Annika Kuhlmann, Mario Mu, Omsk Social Club, The Best (Najbolja).

PLAY-CO organiziraju Ed Fornieles, Tamara Hart, Lovro Japundžić, Penny Rafferty, Mario Udženija.

PLAY-CO je otvoren za javnost i odvija se na engleskom jeziku. Za radionice potrebno je  registrirati se unaprijed na playcosummit@gmail.com.

Program je dio godišnjeg ciklusa “Collapse on hold” koji elaborira ideju kolapsa na pomolu. Katastrofa u ovom tipu interpretacije nije nužno mračna i futuristička već pozicionirana u međuprostoru, između sadašnjosti i budućnosti. Stvarnost obilježena tenzijama, transformacijama i novim hijerarhijama ostaje ravnopravna fikciji artikuliranoj znatiželjom u traganju za alternativom, pomirbom ili spasom.