Hugo Bergman: Između mene i teškog mjesta

Hugo Bergman: Između mene i teškog mjesta

U sklopu Circusnext platforme Cirkorama ugošćuje švedskog umjetnika Huga Bergmana koji od 9. do 16. travnja boravi u Zagrebu na umjetničkoj rezidenciji u Pogonu Jedinstvo.

Cirkorama će ponovno ugostiti mladog švedskog umjetnika Huga Bergmana, koji je pri kraju rada na svojoj kreaciji "Između mene i teškog mjesta". Zagrebačka publika imala ga je priliku vidjeti u siječnju 2020. kada je s glazbenikom i suradnikom Einarom Christofferssonom izveo polusatni rad u nastajanju. Od tada je Hugo imao nekoliko rezidencija kroz 2020. godinu, što se pojačanim intenzitetom nastavlja i u 2021. godini, te se priprema se za završnu selekciju i odabir circusnext laureata koji će se održati od 4.5. do 8.5. 2021. godine.
Hugo Bergman primarno koristi cyr wheel kao cirkuski rekvizit te mu pristupa vrlo temeljito i istraživački dajući mu nove dimenzije pokreta, izdvajajući ga iz okvira dosad viđenog klasičnog pristupa tom rekvizitu, pogotovo u dijelovima kada uz cyr wheel koristi i kamen koji također smješta u partnerski odnos sa svojim tijelom i cirkuskim rekvizitom.

Naslov projekta "Između mene i teškog mjesta" potječe iz engleskog izraza ("između kamena i teškog mjesta"), što znači biti zaglavljen u dilemi. Ova predstava odaje počast prirodi u njenom primitivnom obliku. Hugo Bergman vodi nas kroz sirovi, hladni i bezvremenski svijet istražujući „osjećaj prirode“ i samoću, nemoć, golotinju koju ona nosi. Kroz svoj umjetnički rječnik, nadahnut jednostavnim i malim stvarima, Hugo Bergman na pozornici dijeli svoju osobnu perspektivu suvremenog cirkusa.

Hugo će, ovaj put uz pomoć tehničarke Anne Hausenkamp, svoj uznapredovali rad u nastajanju predstaviti 16.4. 2021. u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u 19:00, nakon čega će publika dobiti priliku za razgovor s umjetnikom
Kreacija i izvedba: Hugo Bergman
Disciplina: Cyr wheel
Tehnička podrška: Einar Christoffersson, Anna Hausenkamp
Vanjsko oko: Benjamin Richter

Projekt su podržali: The University of Dance and Circus, Below Zero Residencies Subtopia, Cirkorama, La Central del Circ, Room 100, Cirkus Syd, Espace Catastrophe, Berlin Circus Festival
S obzirom na aktualne epidemiološke mjere broj mjesta u gledalištu je ograničen i potrebna je rezervacija na:
rezervacije@cirkorama.org
Molimo vas da prilikom rezervacije navedete vaše ime i prezime, kao i imena i prezimena, e-mailove ili brojeve telefona osoba za koje rezervirate mjesta.

Više o circusnext platformi saznajte na: https://www.circusnext.eu/
Program circusnext platform se provodi u suradnji Cirkorame s Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade - POGON, a sufinanciran je sredstvima Kreativne Europe program Europske unije, Jeunes Talents Cirque, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!