I Want to Be Clean!

I Want to Be Clean!

'I Want to Be Clean!' performans je koji se u Jedinstvu izvodi online u sklopu programa "NOVE PRAKSE" Zgrade Scheier u Čakovcu, a moći će se pratiti preko live streama.

Live stream programa možete pratiti preko službene stranice. Izvedba je također otvorena za javnost s ograničenjem broja publike od 20 ljudi. Svoj je dolazak potrebno najaviti mailom na treceprostor@gmail.com najkasnije do petka do 12 sati. Ulaznice su dio inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj posjetitelji samostalno određuju cijenu ulaznice nakon odgledane predstave.

I Want to Be Clean! umjetničko je performativno istraživanje i bioart performans izvedbene umjetnice Irene Boćkai o virusnom hepatitisu C. Performans se temelji na vlastitom iskustvu bolesti koju prati i velika društvena stigma te iskustvu dugotrajnog liječenja virusnog hepatitisa. Bioart performansa bavi se odnosom virusa i umjetničkoga rada, virusa i ljubavi, i općenito, normalnog života i virusa. Osim umjetničke vrijednosti, cilj izvedbe performans je progovaranje o stigmatiziranim bolestima i senzibiliziranje javnosti o virusnom hepatitisu. U performansu sudjeluju Irena Boćkai, Roko Nakić i medicinska asistentica Anica Đajić.

Irena Boćkai (1986) autorica je u performansima i predstavama vizualnog, performans i bioart kazališta. Nastupila je u brojnim predstavama i performansima u zemlji i inozemstvu (ITINERANT Performance Art Festival NYC, New York; ACCO FRINGE, Izrael; THE BODY LANGUAGE; ANIMA MUNDI, Venecija; PERFORMING ART 3DAYS, Pisa; ULICA STREET ART, Krakow...). Osnivačica je izvedbenog kolektiva TREĆEPROSTOR. Trenutno polazi MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i završava Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.