INHABIT: permakulturni svjetonazor

INHABIT: permakulturni svjetonazor

Sezonu u Pogonovom Interkulturnom društvenom vrtu zatvaramo prikazivanjem dokumentarnog filma "Inhabit" i diskusijom.

Permakultura je praktičan dizajn održivih sustava i globalni društveni pokret za stvaranje lokaliziranih i otpornih zajednica. Svjesni smo da se već suočavamo s velikim krizama današnjeg vremena – ekonomskom krizom, društvenom polarizacijom i otuđenjem, klimatskim promjenama i nestašicama resursa. Umjesto da samo pričamo o problemima, ovim događajem pokazujemo moguća rješenja. Film "INHABIT: permakulturni svjetonazor" prikazuje niz inspirativnih primjera permakulturne prakse iz SAD-a koji uz lako dostupne resurse grade tlo, ostvaruju prinose na neočekivanim mjestima, potiču bolje odnose u zajednici i obogaćuju okoliš.

Interkulturni društveni vrt je jedan takav pozitivan primjer u Zagrebu i već je u svojoj četvrtoj sezoni, a diskusija nakon filma pokazat će što sve želimo i možemo ostvariti u našem gradu ili kvartu. Pozivamo sve koji se žele pridružiti vrtlarima ili dobiti inspiraciju i osmišljavati lokalne poduhvate koji povezuju zajednicu i stvaraju nove vrijednosti!

Film je na engleskom jeziku uz titlove na hrvatskom. Ulaz je slobodan.

Diskusiju nakon filma moderira Gordana Dragičević, dugogodišnja permakulturna aktivistica i edukatorica. Sudjelovala je u pokretanju nekoliko inicijativa urbanog vrtlarenja, održava tečajeve permakulture i mentorira građanske inicijative u zajednici.

U slučaju kiše, projekcija se seli u malu dvoranu Jedinstva.