Jedinstvo se polako vraća u život

Jedinstvo se polako vraća u život

Iako još uvijek ne možemo početi s javnim programima, Jedinstvo u narednom periodu ipak neće biti prazno. Kao i u vrijeme rada u "normalnim" uvjetima, Jedinstvo je prostor koji nezavisnoj kulturnoj sceni Zagreba ne služi samo za javne programe, već i za probe, produkcije radova, pripreme, eksperimentiranje i razne radionice.

Ovaj tjedan u dvorištu Jedinstva Cirkorama je započela s radionicama za djecu na otvorenome. Uz suglasnost roditelja i pridržavanje svih epidemioloških mjera, Cirkoramini najmlađi polaznici napokon treniraju uživo u sklopu Cirkuskog inkubatora, programa edukacije za djecu od 3 do 14 godina u kojem koriste cirkusku pedagogiju kao obrazovnu metodu. Nakon gotovo pa 45 dana online susreta ekipa je napokon zajedno :-)

Osim Cirkorame, u Jedinstvu radi i DB Indoš na svojoj predstavi Šahtofonija Požuda koja je inicijalno bila planirana da se održi 25. i 26. 04.

“Šahtofonija Požuda” se nastavlja na seriju već izvedenih i novih budućih izvedbi u kojima aproprijacije tekstualnih materijala filozofskog, književnog, dokumentarističkog karaktera podvrgavamo raznovrsnim govorno zvukovno-slikovno-koreografskim tehnikama.

Radi se o futurističkom manifestu "Požuda", Valentine Saint -Point, koji je imao za budući cilj totalnu emancipaciju feminističkog stvaranja su-postavljenom tezama iz recentnog manifesta"Feminizam za 99% (Cinzia Arruzza, Nancy Fraser, Tithi Bhattacharya) koji sadrži žudnju za novim slobodnim "anti-društvom". Novi projekt Šaht Akestra je zasnovan na konceptu izvođenja šahtofonskih partitura u užoj formi ekstremnog muzičkog kazališta, a u proširenoj formi interaktivne mobilne ur-holografonske instalacije za različite galerijske, koncertne i javne prostore.

Radujemo se trenutku kada ćemo vrata Jedinstva otvoriti za javne programe, a do tada nas pratite online!

Povezani sadržaj