Galerija Močvara — Trakal: Oneirotopia

Galerija Močvara — Trakal: Oneirotopia

Tijekom tri dana sudionici će se zajednički posvetiti oneiromanciji koja će im omogućiti istraživanje na gradilištu snova. Uključujući psihoanalitički pristup interpretaciji, nadrealističke i strukturalističke prakse pisanja, kao i igranje uloga, radionica ima za cilj osmisliti kolektivnu spekulativnu Oneirotopiju.

U snovima nam se predstavljaju unutarnji svjetovi koji se izgrađuju u svojoj vlastitoj logici bez našeg aktivnog djelovanja. Tumačenje diskursa o snovima i prakse pisanja tekstova/snova imaju različite tradicije ključne za formiranja kozmologija i mitova. Oni također dolaze do izražaja u praksama suvremene izgradnje svjetova kao što je vidljivo u romanu Lathe of Heaven Ursule LeGuin ili Dream Master Rogera Zelaznyja. Tijekom tri dana sudionici će se zajednički posvetiti oneiromanciji koja će im omogućiti istraživanje na gradilištu snova. Uključujući psihoanalitički pristup interpretaciji, nadrealističke i strukturalističke prakse pisanja, kao i igranje uloga, radionica ima za cilj osmisliti kolektivnu spekulativnu Oneirotopiju.

Radit ćemo s recentnim vlastitim snovima pa razmislite je li vam ugodno i jeste li sanjali u posljednje vrijeme. Prethodno iskustvo u pisanju ili u sličnim world building radionicama nije potrebno. Jezik radionice je engleski.

Voditelj radionice: Trakal

Prijave se šalju na e-mail adresu: lovro.japundzic@gmail.com.
Rok za prijave: 14.07.2021.

Organizatori: URK + Klub Močvara
Kustosi: Lovro Japundžić i Lea Vene
Dizajn: Dario Dević
Projekt podržava: Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva