Laboratorij cirkuske umjetnosti: Cirkuska kreacija s Hugom Bergmanom

Laboratorij cirkuske umjetnosti: Cirkuska kreacija s Hugom Bergmanom

2020. započinjemo s radionicom cirkuske kreacije kroz koju će nas voditi mladi ali iskusni i vrhunski cyr wheel umjetnik Hugo Bergman koji dolijeće iz Švedske na osmodnevnu umjetničku rezidenciju u sklopu circusnext platforme, kao jedan od predselektiranih umjetnika za ediciju 2020-2021.

Iako vrhunski cyr wheel umjetnik, Hugo se odlučio održati dvodnevnu radionicu cirkuske kreacije, na polju koje također ima bogato iskustvo.

Ako imate izvedbeni materijal s kojim ne znate kako izaći na kraj ili pak raspolažete bogatom cirkuskom tehnikom a ne znate kako je uobličiti u izvedbeni materijal - ova radionica bi mogla biti odgovor na sva vaša pitanja! Također, ako nemate konkretni materijal ili tehniku, tek ste počeli, zanima vas cirkuska umjetnost i voljeli biste saznati kako raditi na kreaciji u suvremenom cirkusu - ovo je pravo mjesto za vas!

Dobrodošli ste na radionicu igara, improvizacije i cirkuske kreacije u sklopu koje ćemo zajedno izvoditi vježbe improvizacije i pokušati napustiti osobnu zonu komfora. Materijal koji izađe iz improvizacija iskoristiti će se za kreaciju kratkih cirkuskih performansa. Ako želite - ponesite svoju cirkusku opremu!

Laboratorij cirkuske umjetnosti Cirkoramin je program edukacije na polju suvremene cirkuske umjetnosti pokrenut 2009.godine.

Radionica s Hugom Bergmanom odvija se u suradnji s Pogonom. Program je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, circusnext platforme i Kreativne Europe programa Europske Unije.