Laboratorij cirkuske umjetnosti: Radionica kontorcionizma i handstandova s Antoniom Kuzmanić

Laboratorij cirkuske umjetnosti: Radionica kontorcionizma i handstandova s Antoniom Kuzmanić

U maloj dvorani Pogona Jedinstvo održati će se Radionica kontorcionizma i handstandova s Antoniom Kuzmanić iz splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100. Ova radionica druga je u nizu u sklopu Cirkoraminog Laboratorija cirkuske umjetnosti u 2020.

Radionica je osmišljena tako da polaznici_e prođu osnovne i napredne vježbe iz frontbendinga, backbendinga i oversplita - radi se o vježbama koje povećaju fleksibilnost gornjeg, srednjeg i donjeg dijela leđa, ramena, nogu, zdjelice, kukova, koljena...

U dijelu radionice posvećenom handstandovima, prolaziti će se kroz različite specifične predvježbe koje povećavaju snagu i osvješćuju dijelove tijela (zdjelica, trbuh, trup, ramena) kako bi se moglo pravilno izvoditi stojeve na glavi, laktovima, rukama i jednoj ruci. Velika pozornost posvetiti će se upravo tehnički pravilnoj izvedbi stojeva.

Radionica je namijenjena osobama koje imaju prijašnje slično iskustvo rada na tijelu - cirkus, joga, balet, suvremeni ples itd. - ili su prirodno fleksibilni. Broj polaznika_ca je ograničen na 9, kako bi se program mogao odvijati u skladu s preporukama HZJZ-a.

Antonia Kuzmanić suvoditeljica je splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, koji se specijalizirao za kontorcionizam, cirkusku vještinu ekstremne fleksibilnosti koja je u narodu poznata kao »ljudi od gume«.

Od 2015. godine vodi redovne sate kontorcionizma u HALI 100 - prostoru kolektiva u Splitu - i drži radionice u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku.

Ostale informacije o radionici pratite putem Fejsa.