LCU: Zašto i kako pristupiti izvođenju komedije

LCU: Zašto i kako pristupiti izvođenju komedije

Laboratorij cirkuske umjetnosti predstavlja radionicu izvedbi komedije u najrazličitijim oblicima.

Na ovoj se radionici Laboratorij cirkuske umjetnosti bavi osnovama o tome "zašto" i "kako" pristupati izvedbi komedije, u najrazličitijim oblicima. Zadatci i vježbe podijeljeni u mnoštvo igara, vode polaznike u individualno i posebno istraživanje. 

Kroz dva dana odgovara se na 3 osnovna "kako":
1) Kako izgraditi karakter,
2) Kako pronaći ideju za točku
3) kako pronaći užitak u izvođenju

Za ovu je radionicu potrebno imati bar temeljno iskustvo izvođenja, no ne mora se nužno raditi o komediji (prihvaćaju se i sve ostale cirkuske, plesne i glumačke vještine). Potrebno je ponijeti udobnu odjeću za vježbanje.
Radionica za 17+ godina.
(Postoji mogućnost da neke od eksperimenata nastalih na radionici se izvedu zadnji dan poslije radionice pred gostima i ostalim namjernicima. O toj opciji će biti odlučeno po završavanju same radionice.)

Trajanje: Dva dana (po 4 sata)
Satnica: 4. i 5.7.2020. - od 10h do 14h 
Počinje se točno na vrijeme
kotizacija: 250kn
Prijave na: cirkorama@gmail.com, najkasnije do: 3.7. u 18:00h
Na radionici ima maksimalno 10 slobodnih mjesta i primamo prijave dok se ne popuni. 

Voditelj radionice je Romano Dautanac (Franto Frantic, Frki, Kipo, „Čovjek sa 1000 lica“) komičar, performer i voditelj cirkusko-putujuće organizacije Kućni teatar Škripzikl.

Specijalizira osmišljavanje i izvedbe one-man & duo predstava koje su se u posljednjih petnaest godina pojavljivale u kazalištima, galerijama, klubovima, pubovima, trgovima i ulicama. Profesionalizirao je vještinu pantomime, glazbene komedije i predstava koje se baziraju na glumačkoj brzini transformacije, pa skupina postaje poznata kao „kameleoni“. Romano je diplomirani filozof, likovni umjetnik (oba MA pri Sveučilištu u Zagrebu), te prvi naš diplomirani klaun (BA in Clowning) sa internacionalne škole N.C.I (Barcelona).


Kroz vlastitu produkciju Kućnog teatra Škripzikl snima desetke spotova/kratkih fimova, pantomimskih nastupa i skečeva iznenađenja, koncerata, klaunovskih predstava, a u raznim se kombinacijama pojavljuju u mnogo radijskih i tv-emisija, te nastupaju u Sloveniji, Portugalu, Španjolskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji i Engleskoj. Istražuju i njeguju estetiku nijemog filma i glazbene komedije. Stalna postava ovog kućnog teatra broji tri člana, no u raznim projektima sudjeluje oko petnaestak suradnika iz raznih područja stvaralaštva (redatelji, snimatelji, montažeri, fotografi, dizajneri).