LOFT & Clou: Legitimacije

LOFT & Clou: Legitimacije

Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta.

Počelo je sa sjećanjem. Jednim, pa onda nekoliko njih. Djetinjstvo, tinejdžerstvo, studentski dani, pa onda početak nekakve zrelosti. Sjećanja o kojima smo pričali bila su baš svakakva! Neka su nas mučila, neke bismo rado bacili kroz prozor, neka su bila u redu. Svaka priča otvarala je niz sljedećih sjećanja. A mi smo pričali. I pričali. I… tako su počele Legitimacije.

Počeli smo slagati fotografiju, izvedbeni foto album pun narativnih krakova naših priča, susreta, simbola o našim postupcima i ostacima vlastitih glupih i pametnih odluka. Kako se sve vrti ukrug, a povijest ponavlja, Legitimacije su postale špigl zrcala koje je bilo ogledalo osobnih priča izvođača koje reflektira povijest čovječanstva. Ili tako nekako. I stvorili smo predstavu o licu i naličju svakog životnog čina, koincidencije i djelovanja u kojoj se mute granice između sretnog i nesretnog. Život je pletenica čiji narativni krakovi stalno mijenjaju kurs i neočekivano skreću u neku nedogled ili nepoznato.

Kroz jednu večer ljubavi i prijateljstva naši protagonisti Norma, Viki, Leni i David mazit će vas i nasmijavati, brinuti se za to da ste sigurni i zaštićeni, da možda plačete i ako to poželite, na kraju ove predstave, doma dođete malo promijenjeni.

Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Ideja za predstavu nastala je na mjestu susreta između kazališta, lutkarstva, kazališta predmeta, psihoanalize i psihologije sjećanja, a glavni joj je cilj saznati kako od jednog predmeta, susreta ili događaja nastaju priča, sjećanje, emocija, temperament i pogled na svijet.

COVID info

Zbog svih okolnosti koje su utjecale na naša druženja, živote, zdravlje i posao, odlučili smo da izvedbama mogu prisustvovati samo osobe s COVID putovnicama, potvrdama o preboljenoj bolesti ili negativnim testom. Odluka nije potaknuta diskriminatornim namjerama, već je došla iz potrebe za punim gledalištem - onom ljudskom, glumačkom, umjetničkom. Vidimo se u Jedinstvu!

Autorski projekt izvođača i autorskog tima
Izvođači: Lidija Kraljić, Valentina Lončarić, Nina Sabo, Deni Sanković
Redateljica: Morana Dolenc
Dramaturginja i sakupljačica priča: Anja Pletikosa
Glazba: Mark Mrakovčić

Program su financirali Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Odjel za kulturu Grada Rijeke. Projekt se realizira kao dio programa Pogonator Pogona – zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Rad UO LOFT financiraju Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura Nova.

Povezani sadržaj