Miran Kurspahić i Rona Žulj: Krizni stožer

Miran Kurspahić i Rona Žulj: Krizni stožer

Inspirirana nedavnom i još uvijek aktualnom korona krizom i potresom koji joj je uslijedio, “Krizni stožer” odlazi korak dalje poigravajući se idejom kakva bi se sljedeća naznaka katastrofe mogla dogoditi dok pratimo dva uspješna milenijalska para koje je situacija nagnala u zajedničku karantenu.

Krizni stožer prati komunikacijsku stručnjakinju Ines koja se u prvom valu epidemije odvaži na suživot s glumcem Lobelom s kojim je do tada tek ležerno izlazila. Kada se zbog posljedica potresa u njezin stan doseli još dvoje prijatelja, Jasmina i Tomislav, počinju se nazirati pukotine u vezama, karijerama i životima protagonista. Nedugo zatim grad pogodi još jedna, nevjerojatna katastrofa koja ih potpuno odsječe od vanjskog svijeta. Gubeći sve više dodir sa stvarnošću, likovi dopuštaju da na površinu izbiju najskriveniji dijelovi njihovih karaktera.

Inspirirana stvarnim događajima 2020. godine, predstava Krizni stožer fikcionalni je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom.

Režija: Miran Kurspahić
Dramaturgija: Rona Žulj
Glazba: Mark Mrakovčić
Kostimografija: Mirna Škrgatić
Oblikovanje svjetla: Alen Marin
Dizajn: Studio Kanu – Barbara Bjeliš

Igraju:
Csilla Barath Bastaić
Sven Jakir
Iskra Jirsak
Domagoj Janković

Produkcija: UOKD Rebel uz podršku POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u sklopu programa Pogonator 2020.

Program je ostvaren uz potpore Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Povezani sadržaj