Moritz Simon Geist: Vibracije

Moritz Simon Geist: Vibracije

Device_art festival 7.021 predstavlja Vibracije, novi rad Moritza Simona Geista (DE) audio-vizualni performans!

Novo, sedmo po redu izdanje Device_art festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija tijekom studenog i prosinca donosi nova iskustva i poglede na naprave, gadgete i strojeve koji nas okružuju, provociraju, smiruju i iritiraju. Ovogodišnji festival je nastao u suradnji sa ZKM | Centrom za umjetnost i medije iz Karlsruhea i zamišljen je kao dijalog između njemačke i hrvatske "device art" scene.

U sklopu festivalskog programa, KONTEJNER u prostoru Pogona Jedinstvo predstavlja najnoviju produkciju Moritza Simona Geista, njemačkog umjetnika i inženjera robotike koji je svoju umjetničku praksu započeo kako bi izumio budućnost elektroničke glazbe – uz pomoć robota! U Zagrebu će predstaviti Vibracije, robotički instrument koji nije zamišljen da ga svira čovjek već zvuk proizvodi 36 malih robotičkih pokretača. Mehanika sklopa uvodi jedva primjetne varijacije zvuka i ritma, koje su organske za razliku od matematički izračunatih zvukova generiranih računalom. S druge strane, zahvaljujući svojoj preciznosti, roboti su u stanju odsvirati repetitivne strukture koje nijedan čovjek ne bi mogao reproducirati. Tako nastaje novi zvučni oblik – „robotska elektronička glazba“ – koja je istovremeno organska i mehanička.

U Pogonu Jedinstvo će se rad predstaviti u obliku audio-vizualnog performansa u kojem su roboti i algoritmi ručno manipulirani, a skladbe koje će publika imati priliku slušati inspirirane su kompozitorima kao što su Terry Riley, John Adam, Steve Reich i Harry Partch.

Više informacija o Device_art festivalu 7.021 na www.kontejner.org.

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!