Noć Cirkusa 2020.

Noć Cirkusa 2020.

Territoires de cirque - francuska mreža kulturnih centara koji podržavaju i promoviraju cirkusku umjetnost, organizirala je 2019. prvu Nuit du Cirque („Noć Cirkusa“) kako bi promovirali i podijelili cirkus sa širom publikom. Ove godine Circostrada i Circusnext udružuju snage s Territoires de cirque kako bi proslavili cirkus u cijeloj Europi.

U 2020. Noć Cirkusa (Nuit du Cirque) održat će se 13., 14. i 15. studenog kako bi pokazala kakav je cirkus danas širom svijeta: duboko suvremena, predana, zahtjevna i popularna umjetnost, multikulturalna i međugeneracijska.

Noć Cirkusa okuplja više od 100 kulturnih organizacija širom Francuske, kao i 21 organizaciju u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Finskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Irskoj, Srbiji, Nizozemskoj, Portugalu i Velikoj Britaniji.

U trenutnom zdravstvenom kontekstu, ova Noć Cirkusa govori o dubokoj želji da se okupe timovi umjetničkih i kulturnih krugova, umjetnika i javnosti - i djeluju zajednički, solidarno i s povjerenjem.

Cirkorama i ROOM 100, kao članice Circostrade i circusnext platforme, imaju čast organizirati Noć Cirkusa u Zagrebu i Splitu, uz bok s Cirkusferom u Beogradu.

Program

petak 13.11.2020.

  • 17:30 Predstavljanje knjige "Noćni cirkus", razgovori o vezi književnosti i cirkuske umjetnosti @ Pogon Jedinstvo, mala dvorana
  • 20:00 & 21:00 Cirkorama: Horror House Project: Salto Mortale (12+) // predstava suvremenog cirkusa @ Velika dvorana Pogona Jedinstvo

subota 14.11.2020.

nedjelja 15.11.2020.

Cirkorama: Horror House Project: Salto Mortale

RGB Crew: Utop i ja

Kolja Huneck: CM_30

Tricycle Trauma: Iskrenje

Ulaznice je potrebno rezervirati putem e maila: cirkorama@gmail.com, navesti puno ime i prezime osoba za koje su rezervacije i navesti za koju izvedbu se rezervira ulaznica.

Manifestacija »Noć Cirkusa« u Zagrebu odvija se u sklopu Programa Cirkorame i Circusnext platforme, te je podržana od strane Zaklade Kultura nova, Kreativne Europe, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Povezani sadržaj