Opuštena pozornica i Kino Cirkus #4 pod zvijezdama

Opuštena pozornica i Kino Cirkus #4 pod zvijezdama

Pridružite nam se na malim opuštenim cirkuskim formama: prezentaciji umjetničkih istraživanja i prikazivanju filmova cirkuske tematike.

Opuštena pozornica je program namijenjen prezentaciji umjetničkih istraživanja u kontekstu kratkih cirkuskih formi određene tematike.

Cilj je predstaviti cirkuske i izvedbene umjetnike koji rade na nekom od svojih istraživanja i umjetničkih kreacija, a koji se mogu uklopiti u zadanu temu. Također, cilj je i povezati izvedbene umjetnike u svrhu rasta i bogaćenja domaće umjetničke scene. Četvrta po redu Opuštena pozornica posvećena je plesu s vatrom i slobodnoj formi istog, te ćemo u sklopu ove teme moći pogledati performans Las Calaveras u izvedbi poznate Cirkulture iz Samobora, kao i niz vatrenih improvizacija umjenika_ca čija ćemo imena uskoro dojaviti i to na glazbu Nenada Borovića, poznatog kao DJ Borovich.


Kino Cirkus potječe iz projekta “Cirkuska srijeda” zagrebačkog Cirkuskog informacijskog centra i Male performerske scene koji su prvu projekciju imali 2010. godine. Redovne projekcije održavale su se do kraja 2015. godine u Pogonu u Mislavovoj. Cirkuska srijeda u Split je došla početkom 2014. godine u organizaciji ROOM 100, a 2018. godine promijenila je ime u Kino Cirkus. 2019. godine Kinu Cirkus pridružuje se Cirkorama s organizacijom projekcija u AKC Medika. Cilj programa je prikazivanje filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Naslov filma koji ćete moći pogledatu u sklopu ove večeri donosimo uskoro! Više informacija potražite na Fejsu.