Pogonov inkubator 2021: Radionice tehničke produkcije

Pogonov inkubator 2021: Radionice tehničke produkcije

Program radionice namijenjen je pojedincima/kama bez ili s malo iskustva u području tehničke provedbe događanja. Radionice su besplatne ali uz obaveznu prijavu do 5. rujna 2021. godine.

Pogon poziva zainteresirane pojedince/ke da se najkasnije do 5. rujna 2021. godine, do kraja dana, prijave za sudjelovanje na edukaciji u polju tehničke produkcije koja se sastoji od radionica zvuka, svjetla i rigginga.

Program radionice namijenjen je pojedincima/kama bez ili s malo iskustva u području tehničke provedbe događanja. Cilj je kroz radionice dati osnovana znanja iz tehničkih dijelova kulturne produkcije novim generacijama entuzijasta/kinja koji/e žele moći ostvariti vlastite kulturne događaje ili se profesionalno početi usmjeravati u tehničkim aspektima produkcije.

Na kraju radionica sudionici/e dobit će potvrdu o sudjelovanju i stečenim znanjima od Pogona.

Program

Program radionice sastoji se od 3 modula, koji će se održavati u Pogonu Jedinstvo prema sljedećem rasporedu:

  1. modul: Osnove audio produkcije (ozvučenje, razglasi, spajanje opreme)
    17. rujna od 16 do 20h i 18. rujna od 10 do 14h.
  2. modul: Rigging (osnove statike aluminijskih truss greda, postavljanje pozornice, spajanje jednostavnih konstrukcija)
    23. i 24. rujna 2021. od 16 do 20h.
  3. modul: Osnove scenske rasvjete (dizajn i tehnologija svjetla u praksi, programiranje rasvjete)
    27. i 28. rujna 2021. od 16 do 20h

Voditelji radionica:

Osnove audio produkcije - Filip Pacak - tonski tehničar

Rigging - Ivan Bauk - stručnjak za tehničku produkciju

Osnove scenske rasvjete - Andrija Santro - tehničar za rasvjetu/dizajner svjetla

Napomene uz prijavu i sudjelovanje

U prijavnici se kandidati/kinje moraju prijaviti na barem dva od tri modula, pri čemu je drugi modul, rigging, obavezni modul. Moguće je prijaviti se i na sve tri radionice.

Edukacija je besplatna uz uplatu povratne kotizacije od 100 kn koja će sudionicima biti vraćena u cijelosti, na kraju zadnje radionice. Kotizacija mora biti uplaćena najkasnije dva dana prije početka prvog modula (15.9.) bez obzira sudjeluje li polaznik/ica na prvom modulu ili ne. O ovome i o načinu uplate izabrani sudionici/e bit će dodatno obaviješteni/e nakon selekcije. Sudjelovanje u pojedinom modulu možete otkazati najkasnije dva dana prije početka modula. Ukoliko sudjelovanje ne bude otkazano u tom roku, Pogon će zadržati uplaćenu kotizaciju.

Broj sudionika/ica je ograničen i usklađen s epidemiološkim mjerama. U slučaju promjena epidemioloških mjera ili nepredviđenih okolnosti Pogon zadržava pravo otkazivanja, promjene termina održavanja i/ili broja sudionika, o čemu će sudionici/ice biti pravovremeno obaviješteni/e.

Prijave su otvorene i osobama izvan Zagreba, ali sudionici/e sami snose eventualne troškove smještaja i prijevoza. Pogon će osigurati kavu i osvježenja za vrijeme trajanja radionica.

Kandidati/kinje mogu se prijaviti isključivo putem formulara ovdje. Krajnji rok za prijavu je 5. rujna 2021. godine, do kraja dana.

Zbog mogućnosti tehničkih poteškoća savjetujemo da ne čekate krajnji rok za prijavu.

Obavijest o prijavama

Pogon će sve prijavljene obavijestiti o rezultatima prijava na e-mail adrese navedene u prijavnom formularu najkasnije 7. rujna 2021. Pritom će izabranima stići i dodatne informacije.

Za sve dodatne informacije i pitanja slobodno se obratite na: pogonovinkubator@gmail.com