Radionica kompostiranja na kućnom pragu

Radionica kompostiranja na kućnom pragu

Kompostiranje je prirodan proces razgradnje biootpada i događa se samo od sebe svuda oko nas. Osim što može biti učinkovit i koristan način zbrinjavanja biootpada, oponašanjem prirodnih procesa razgradnje pretvaramo organske otpatke u visokovrijedan resurs za uzgoj biljaka.

Tijekom ove radionice naučit ćemo kako oponašajući prirodu možemo zbrinuti kuhinjske otpatke na licu mjesta.

Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti pravilno zbrinuti biootpad, a posebno onima koje zanima kako kompostirati u stanu ili na balkonu. Kroz radionicu ćemo pokazati kako izraditi vlastitu posudu za kompostiranje, te kako kompostirati biootpad bez nastajanja procjednih voda i neugodnih mirisa. Usvajanje znanja o tome što je kompost i koje su dobrobiti kompostiranja, kako pravilno kompostirati i što se može, a što ne može bacati u komposter, ključ je uspješnog upravljanja procesom razgradnje. Osim kompostiranja, polaznici će se upoznati i s drugim metodama biološke obrade organskog otpada, a kući će otići spremni za kompostiranje!

Sudjelovanje je besplatno, ali prijava je obavezna i ograničen je broj sudionika. Prijave putem obrasca OVDJE.

Polaznici na radionicu mogu donijeti i vlastite posude za kompostiranje. Podrobnije upute o prikladnim posudama nalaze se u obrascu za prijavu.

Voditeljica radionice je Cvijeta Biščević, permakulturna dizajnerica i edukatorica.

Foto: Sanjin Kaštelan / Mali plac