Radionica live video streaminga

Radionica live video streaminga

Emitiranje live videa na društvenim mrežama danas je gotovo svakodnevna praksa, a s obzirom na to da korona ne odustaje od nas, potrebe za live streaminzima bit će sve više. Ako ste zainteresirani za nešto profesionalniji pristup streamingu - evo radionice za vas!

Na radionici ćete imati priliku saznati što je sve potrebno za realizaciju live streama, osvrnut ćemo se na usporedbu televizije i live streama kao modela distribucije video sadržaja, pozabavit ćemo se codecom i pregledom vrsta codeca, proći ćemo kroz različite formate digitalnih video sadržaja te naučiti što su protokoli, koji protokoli postoje i čemu služe.

Kroz radionicu ćemo predstaviti i samu praksu live streaminga: upoznat ćemo vas s opremom potrebom za live streaming, softverskim alatima, servisima za streamanje (YouTube, Facebook, Twitch, Zoom...) te green screen postavom. Na kraju, proći ćemo kroz tipične probleme pri streamanju i kako ih otkloniti.

Radionica je namijenjena početnicima, osnovno predznanje o live streamingu je poželjno, ali ne i obavezno.

Voditelj radionice je Viktor Krasnić.

Radionica je besplatna, ali su prijave obavezne. Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti putem formulara. Broj sudionika radionice ograničen je na 10.