Radionica urbanog vrtlarenja

Radionica urbanog vrtlarenja

Interkulturni urbani vrt u povišenim drvenim gredicama već je u svojoj petoj sezoni, a ovaj put s radionice osim znanja kući možete ponijeti i pravo posađeno povrće!

Radionica će pokazati kako se može vrtlariti i u gradskim uvjetima, na lošem zemljištu ili čak bez zemljišta. Upoznat ćemo vas sa sustavom sadnje i održavanjem vrta u povišenim gredicama, te u posudama koje se mogu držati na prozoru ili na balkonu. Također, posijat ćemo i posaditi razno sezonsko povrće i začinsko bilje.

Radionica je naročito zgodna za početnike ali otvorena svima, a prikladna je i za osobe s teškoćama pri saginjanju. Sudjelovanje je besplatno, ali prijava je obavezna. Broj sudionika je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.

Prijave putem obrasca OVDJE.

Ponesite sa sobom par posuda koje su vam viška i u kojima želite biljke ponijeti doma. To mogu biti neke teglice za cvijeće koju više ne koristite, razne kantice od hrane, čak i prazan tetrapak (preporučena minimalna zapremina od 1l). Nije obavezno, imat ćemo dovoljno posuda i materijala za sve, ali ovo je idealna prilika za smanjenje količine plastičnog otpada, pa preporučujemo recikliranje!

Ako ih imate, možete ponijeti vlastite vrtne rukavice i malu ručnu lopaticu, te povrtne presadnice za razmjenu.