Vanja Babić: The south side of the view

Vanja Babić: The south side of the view

Kombinirajući metodologiju dosadašnjeg rada koja uključuje istraživanje, arhiviranje i osobni doživljaj, umjetnička instalacija kroz fotografiju, video i objekte konstruira situaciju kojoj je namjera posjetitelje suočiti s mnogim aspektima problema nepravilnog zbrinjavanja otpada.

Zbog sve većih količina i sve vidljivijih utjecaja na okoliš, otpad se smatra jednim od najznačajnijih ekoloških problema svijeta. Podrijetlo smeća moguće je promišljati i otkrivati, a time se predstavlja i šira slika te kontekst odlaganja otpada u različitim zemljama, te cirkulaciju otpada koji stvara poveznice i miješa odgovornost pojedinaca i kolektivnog društva planeta.

Samostalna izložba umjetnika Vanje Babića "The south side of the view" dio je ciklusa Galerije 90-60-90 za 2020. godinu na temu "Čije je što?". Projekt se fokusira na nekoliko političkih koncepata pripadnosti: pitanje građanskog statusa, nacionalno pitanje i pitanje teritorija, etičko pitanje – religijsko, kulturno, političko te pitanje brige i njege. U skladu s tim projekt zahvaća i propituje različite ekonomije, od ekonomije kapitala do ekonomije brige. Dodatno, propituje suprotstavljene koncepte komodifikacije i solidarnosti, pokušavajući ukazati na podjelu društvene moći, ali isto tako i na subverzivnost i devijacije individualnih koncepata pripadanja

Audio vodstvo

Važno!

Zbog epidemioloških mjera, molimo da nam putem ovog formulara javite dolazite li na program. Hvala!