OTKAZANO // Vlasta Žanić: Plovidba

OTKAZANO // Vlasta Žanić: Plovidba

Zbog bolesti autorice, izložba je otkazana.

Dok sjedimo na praktikablu između dva projekcijska platna, postajemo protagonisti saržaja koji se rastvara pred nama. Zajedno plovimo stvarnim i izmišljenim prostorima, povremeno ili zauvijek nestajemo, vraćamo se ili bivamo zamjenjeni drugima. Identiteti su sve neizvjesniji, stvarnost mijenja postavke, grade se nove iluzije. Instrumentalna skladba Eksperimentalne jazz grupe 'Cul de sac' prati plovidbu.

Vlasta Žanić u svom radu koristi medije kao što su: skulptura, instalacija, video i film, performans, happening i istražujući dodirne točke i odnose među njima. Teme kojima se bavi kreću se u rasponu od osobnih, intimnih i feministički orjentiranih, do teoretskih i konceptualnih propitivanja o pojmu umjetnosti, mediju kiparstva, značenju i poziciji autora, publike i eksponata. Nekada je diplomirala je kiparstvo na ALU u Zagrebu.

Već dugi niz godina kontinuirano je prisutna na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni. Radovi joj se nalaze u javnim i privatnim zbirkama suvremene umjetnosti.

Trenutno je zaposlena kao izv. prof. art. na kiparskoj katedri ALU u Zagrebu gdje predaje na diplomskom studiju kiparstva na Nastavničkom odsjeku ALU. Članica je Umjetničke udruge ‘Atelieri Žitnjak’ i Umjetničkog savjeta Galerije ‘AŽ’ u Zagrebu, HDLU-a u Zagrebu i HULU-a u Splitu.

Izložba se nastavlja na tematski ciklus izložbi Galerije 90-60-90/ "Čije je što?

Molimo korisnike i posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera - dezinficiraju ruke, drže fizički razmak i obvezno nose maske u prostorima Jedinstva i oko njih onda kada fizički razmak nije moguć. Ukoliko imate respiratorne probleme ili povišenu tjelesnu temperaturu, molimo vas za posebnu pažnju prema drugima te da nam se na programu pridružite kada oni prođu! Zdravlje nam je uz umjetnost i kulturu na prvom mjestu, pa vas molimo da pazite na sebe i druge te najljepše zahvaljujemo!