Jedinstvena vrtna zabava: Jonathan

Jedinstvena vrtna zabava: Jonathan

Ovogodišnja Jedinstvena vrtna zabava donosi koncerte, kviz, akciju oslikavanja zida i performans.

Važno!!

Zbog bolesti izvođača koncert The Marshmallow Notebooks se neće održati sutra, koncert benda Jonathan će se održati s početkom u 19 sati.

Zbog nepovoljne vremenske prognoze, moramo prebaciti koncertni dio Jedinstvene vrtne zabave na terasu Močvare - ukoliko dođe do pozitivne promjene vremenske prognoze sutra tijekom dana, prebacit ćemo se natrag na prvobitnu lokaciju - dvorište Pogona Jedinstvo. Pratite naš Facebook i mail!!


Vidimo se!!!

Osnovani 2011. godine u Rijeci, Jonathan čini pet prijatelja s različitim glazbenim pozadinama. Instant kemija i lakoća stvaranja potpuno novog zvuka pokrenule su Jonathan u novom smjeru, a samo ime odlika je raznih osobnosti i karaktera koji ih je spojio u jednom projektu. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila. 

Od tada je ovih pet iskusnih glazbenika u misiji micanja glazbenih i jezičnih barijera. Nastupni EP Jonathan u prvi plan je gurnuo singl Maggie koji je objavljen 2013. godine. Pjesma je odmah postala hit, a iako je, kao i ostatak materijala, otpjevana na engleskom zasigurno spada u jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja objavljenih u zadnjih nekoliko godina.

Hvalospjevi kritičara o samom singlu, nastavili su se i na objavu debitantskog albuma Bliss koji je objavljen u svibnju 2014. godine.  Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP Getting closer is keeping us apart, nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.

Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate, govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.

Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl Heaven kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva To Love Or To Hold. Prvi dio To Love je izašao početkom 2017. a drugi dio To Hold se očekuje krajem ove godine. Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu .Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču I Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu. 

The Marshmallow Notebooks će u dvorištu Jedinstva najaviti izlazak dugoočekivanog Destruction LP-a s kojeg je skinuto već nekoliko najavnih singlova. U live postavi benda koji je svoju koncertnu premijeru doživio na prošlogodišnjem Tabor Film Festivalu su Matija Habijanec (gitara, vokal), Katarina Stamenkovska (violina), Josip Visković (klarinet, synth), Karlo Cmrk (bas) i Antonio Hanžek (bubnjevi).

The Marshmallow Notebooks je projekt krapinskog prakantautora Matije Habijanca koji je pod starim monikerom Marshmallow "objavio" desetak no-fi i lo-fi albuma počevši od pradavne 1997. Destruction LP bit će prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. (LP, Noisy Night Records) koja je rasprodana, nakon čega je album reizdan u Kanadi (LP, Dirty Old Records, 2016.) s jednom bonus pjesmom. Osim članova trenutne live postave, na nadolazećem albumu sviraju i pjevaju još i Vlado Mlady, Oliver Kovač, Vatroslav Miloš, Hrvoje Nikšić, Ana Franjić, Ivana Starčević i drugi.

Prije samih koncerata pripremimo Kulturpunktov kviz za kulturne geekove i geekice u dvorištu, a za ljubitelje umjetnosti program Prostor / vrijeme / zvuk u sklopu Participativne Pogonove sezone, performance u prostoru velike dvorane Jedinstvo.

Naš vrt je vaš vrt - vidimo se na odgovornom i veselom druženju!

Ulaz na Jedinstvenu vrtnu zabavu je besplatan!

Važno!

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen te molimo da nam putem ovog formulara javite dolazite li na program. Hvala!

Program

  • 17:00 Kulturpunktov kviz @ terasa Močvare
  • 18:00 Prostor / vrijeme / zvuk @ velika dvorana Jedinstva
  • 18:30 The Marshmallow Notebooks @Dvorište Jedinstva
  • 19:45 Jonathan @ Dvorište Jedinstva

Jedinstvena vrtna zabava dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.