Ivana Papić: Berlin, obećani grad – Izvještaj iz call centra

Ivana Papić: Berlin, obećani grad – Izvještaj iz call centra

„Berlin, obećani grad – Izvještaj iz call centra“ je interaktivna zvučna instalacija nastala u sklopu umjetničkog participacijsko-istraživačkog projekta autorice o životu i radu u Berlinu, migracijama, identitetu i pripadnosti.

Krećući se kroz 9 stanica instalacije odnosno 9 adaptiranih uredskih telefona, ujedno i poglavlja priče audio-dokumentarca, posjetitelji će moći poslušati kratke isječke iz 13 intervjua koje je umjetnica obavila s expats, internacionalnim radnicima call centra u Berlinu, na hrvatskom, srpskom i engleskom jeziku.  Prikupljeni narativ montirala je u audio-kolaž i postavila u zatamnjeni ambijent koji audio-vizualno evocira berlinsku podzemnu željeznicu Ubahn.

Projekt se realizira u partnerstvu s umjetničkom organizacijom Otvoreni likovni pogon iz Zagreba i udrugom Mavena – 36 njezinih čuda iz Splita.

Projekt je razvijen na Institutu Art in Context na Universität der Künste Berlin u okviru kolokvija „Eksperimentirati i intervenirati u javnom i socijalnom prostoru“ pod mentorstvom Kristine Leko.

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2020. i dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Važno!

Zbog epidemioloških mjera, molimo da nam putem ovog formulara javite dolazite li na program. Hvala!