Vanja Babić

Rođen u Zagrebu 1984. Pohađeo je Strojarsku tehničku školu Fausta Vrančića i Fakultet elektrotehnike i strojarstva, Odsjek za telekomunikacije.

Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2011. završio dodiplomski sudij na Odsjeku za nove medije te cum laude diplomski studij na Odsjeku za nove medije 2013 . Radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Zagrebu, Beču i Londonu; nagrađen je s dvije rektorove nagrade za grupne projekte i priznanjem za najboljeg studenta u generaciji na Akademiji likovnih umjetnosti; dobitnik je Essl nagrade 2013. te posebne nagrade u kategoriji "Energy 2012".

Njegovi su radovi često utemeljeni na principu društvene prakse, propitujući svakodnevne granice koje utječu na živote pojedinaca. Njegovo mu je osobno iskustvo glavna inspiracija i motiv za intervenciju u svakodnevne situacije. Za njega je rad iskrena reakcija na okolinu u kojoj živi te kroz njega nastoji ukazati na probleme u sistemu.

Vanja Babić bio je rezident Akademie Schloss Solitude od listopada do prosinca 2017. godine.